Trump Towers Kule:1 Kat:18

Şişli / İstanbul / Türkiye

Fiyat aralığı: itibaren için

Listeleri Karşılaştır

Gayrimenkul Alarak Oturum İzni

Montenegro oturum izni fırsatı nedir?

Montenegro oturum izni fırsatı, Montenegro’da gayrimenkul alımı şeklinde yatırım yaparak oturum izni hakkı alma programıdır.

Montenegro’da turizm sezonu ne zaman açılmaktadır?

Avrupa Birliği adayı Montenegro’da 6 ay gibi uzun bir turizm sezonu yaşanmaktadır.

Montenegro’daki turizm alt yapısı gayrimenkul yatırımı için ideal midir?

Sezonun uzunluğu, otel sayısının azlığı ve 3,5 milyondan fazla turist alması ile gayrimenkulünüzü kiraya kolaylıkla verebilir ve yatırımınızı kısa sürede geriye döndürebilirsiniz.

Gayrimenkul yatırımı yaptığım takdirde destek hizmetleri alabilecek miyim?

Talebiniz doğrultusunda şirketimiz evinizi kiralama, temizleme ve karşılama hizmetleri de vermektedir.

Montenegro oturum izni fırsatı kapsamında gayrimenkul alım tutarında herhangi bir alt limit var mı?

Şu anda diğer Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan asgari gayrimenkul alım tutarı Montenegro için geçerli değildir.

Şirket Kurarak Oturum İzni

Oturma ve Çalışma İznine nasıl başvurabilirim?

Bugün Montenegro’da bir şirket kurar buna bağlı oturma ve çalışma müsaadesi alırsanız, sadece kendiniz değil, ailenizi de şu anda geçerli olan bütün bu haklardan yararlandırabilirsiniz. Onlar da Avrupalı olurlar. Bu müsaadeleri 5 yıl boyunca gün atlatmadan devam ettirseniz 5.yılın sonunda müsaadeleriniz kalıcı, yani ömür boyu hale döner. Bu bugün şirket kuranlar veya çalışan olanlar için geçerli, kazanılmış bir haktır. Ayrıca Montenegro’nun Avrupa Birliğine girmesi ile beklenen kanun, oturma ve çalışma müsaadeleri olanlara pasaport verilmesi yönündedir.

Montenegro’da Oturma ve Çalışma izni alma süreci hakkında bilgi verebilir misiniz?

Oturma ve çalışma izni almaya karar verip belgelerinizi bizimle paylaştığınızda sizi başkent Podgorica havalananından karşılayıp, dönüşte havalananına bırakıyoruz. Sadece uçak, otel ve yeme – içmeler için bütçenizi oluşturabilirsiniz. Bize Montenegro’da 2 iş günü ayırmanız yeterlidir. Otel / Airbnb rezervasyonunuz için önerimiz olabilir. Evraklarınızı bize teslim ettikten 5 – 7 iş günü sonrasında şirketiniz tescil edilmiş olacaktır. Şirket tescilinizin ardından sizi 2 – 3 iş günü Montenegro’ya davet edeceğiz. 10 gün içinde işlemleriniz tamamlanmış, şirketiniz kurulmuş, oturma ve çalışma müsaadeleriniz alınmış olacaktır. Aynı soyadı taşıyan, 18 yaş altındaki çocuklar, eş ve anne-babalar için daha sonra oturma müsaadesi alabilirsiniz. Bunu almak ancak sizin müsaadelerinizden sonra mümkündür. Bu müsaadelerin alınabilmesi için sizi daha detaylı bilgilendirmemiz gerekir. Aile bireylerinin oturma müsaadesi için bütçenizi her 1 kişi için yıllık 500 Euro olarak hesaplayabilirsiniz.
Karar verdiğiniz paketin fiyatı ve detayları, avukatlık ofisimiz tarafından hazırlanmış, size bu hizmetin verileceğini taahhüt ettiğimiz sözleşmenizde yer alacaktır.

Limited Şirketinin kaydı icin istenilen minimum sermaye ne kadardır?

1 Euro.

Montenegro calısma izni ne işe yarar?

Montenegro Avrupa Birliği’ne girmeye hazırlanan bir ülke. Bugün Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde bu avantajlı şartlarda çalışma + oturma izni alamazsınız. Diğer Avrupa ülkelerinde en az €350bin’ya gayrimenkul almanız gerekmektedir. Örneğin Yunanistan’da €250bin’ya ev alırsınız, ancak almış olduğunuz gayrimenkul ile sadece oturma izni verilmektedir. Bu da bir nevi uzatılmış bir turist vizesidir, bunun kalıcı izne dönmesi söz konusu değildir. Montenegro’nun AB üyesi olmasına az bir zaman kala oturma ve çalışma izni alırsanız bugünden hem vergi avantajlarından yararlanmaya başlarsınız hem de kendiniz ve aileniz için Avrupalı olma, Avrupa’da yaşama ve çalışma fırsatını en uygun bütçeyle yakalamış olursunuz.

Montenegro’da oturma iznimden ailem de yararlanabilir mi?

Bugün Montenegro’da bir şirket kurar buna bağlı oturma ve çalışma müsaadesi alırsanız, sadece kendiniz değil, ailenizi de şu anda geçerli olan bütün bu haklardan yararlandırabilirsiniz. Onlar da Avrupalı olurlar. Bütçenizi her 1 kişi için yıllık 500 Euro olarak hesaplayabilirsiniz.

18 Yaşın üzerindeki çocuğum bu haktan yararlanabilir mi?

18 yaşın üzerindeyse yani artık reşit olmuşsa, kendisini Şirketinize ortak ya da çalışan olarak alabilirsiniz. Bununla ilgili +1 Kişi başvuru formunda da belirtiği üzere ekstra bir başvuru ücreti ödemek gerekir.

Montenegro’da çalısma iznim olursa çocuğum bedelli askerlikten yararlanabilir mi?

Oğlunuzun kuracağınız şirket ortağı ve/veya çalışanı olarak toplam 1095 gün sigorta primlerini ödemesi gerekiyor.

Piyasada 500€’ya oturma ve çalışma izni verdiğini söyleyenler var?

Montenegro’da şirket kurma ve kurulacak bu şirketi ülke prosedür ve mevzuatlarına uygun olarak yönetme işi ciddi ve profesyonel bir yaklaşım gerektirmektedir. Örnek vermek gerekirse; Montenegro Hükümetinin belirlemiş olduğu Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinde bir müşavir 1 aylık hizmetini 119 Euro karşılığı yapmakla mükellefse, sizi 500 Euro’ya Avrupalı yapacağım şeklinde taahhüt vermeye çalışan firma ve kişilerin ciddiyetinden şüphe duyulması kaçınılmazdır. Dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de bir eve, o evin kapasitesinin üzerinde insanların oturuyormuş gibi gösterilmesidir ki, bu da sizin yakalanmanız halinde izinlerinizin iptalini ve bir AB ülkesinde kara listeye girmenize neden olur.
MGT Montenegro Consulting firması olarak imzalayacağımız sözleşme gereğince vereceğimiz tüm hizmetleri maddeler halinde taahhüt etmekteyiz.

Diyelim ki pasaport almak istemiyorum, Oturma ve Çalışma iznimi nasıl kalıcı hale getirebilirim?

Bu müsaadeleri 5 yıl boyunca gün atlatmadan devam ettirseniz 5.yılın sonunda müsaadeleriniz kalıcı, yani ömür boyu hale döner. Bu bugün şirket kuranlar veya çalışan olanlar için geçerli, kazanılmış bir haktır. İleri değişecek kurallar sizi bağlamamaktadır.

Avrupa Birliği’ne girdikten sonra gidip başka bir AB ülkesinde de şirket kurabilir miyim?

Evet tabi ki, serbest dolaşım ve çalışma şansınız olacak. İtalya’da, Fransa’da bile şirket kurabilirsiniz. Diğer ülkelerde şirket kurmanın aksine Montenegro’da sadece €1 sermaye ile şirket kuruyorsunuz. Hiçbir AB ülkesinde bu rakama şirket kuramazsınız. Bu aşamada bu programa dahil olmak büyük avantajdır.

Söz konusu oturma ve çalışma izinlerinin alınması AB ye girilmediği sürece diğer Avrupa ülkelerinde bize bir faydası olur mu ?

Kısaca bize bu işlemin faydaları konusunda detaylandırma yapmanızı rica ediyorum.
Sözkonusu alacağınız oturma ve çalışma izinleri ile AB ye girdikten sonra bütün Avrupa da serbest çalışma ve oturma hakkına sahip olacaksınız. AB ye girene kadar elinizdeki izinler sadece Montenegro içinde geçerlidir. Ama AB ye girmeden önce çalışma ve oturma izni almadıysanız AB ye girdikten sonra Montenegro çalışma ve oturum izni veremeyecektir. Ama AB süreci öncesinde almış olduğunuz izinler sizin kazanılmış hakkınız olduğu için bunu iptal etme hakları yasalara göre yoktur. AB ye girdikten sonra da bunları yenileyebileceksiniz. Ama ek yükümlülükler getirilebilir. Örneğin 50 bin Euro sermaye gösterin ya da 150 bin Euro luk ev alın vs…Bu konuda için şu anda kesin bir şey söyleyemiyoruz.

Pasaport/vatandaşlık da verilecek mi?

Montenegro’nun bugun bu konuda herhangi bir vatandaslik (pasaport) kanunu yoktur. Montenegro 2006 yilinda kurulan cok genc bir ulkedir. Bugun Avrupa Birligine girme surecinde kanunlari Kophenag kriterlerine (bkz Google) gore daha yeni yazilmaktadir. Dolayisi ile bugunun kanunlarina gore 5 yilin sonunda, yaptirimlari yerine getirirseniz sadece kalici oturma ve calisma izni alabilirsiniz. Vatandaslik pasaport alamazsiniz. Bu onumuzdeki yillarda AB ye giris surecinde cikartacaklari vatandaslik kanunlari cercevesinde, eger bugun alacaginiz bir oturma ve calisma musaadeniz var ise, ilerde ancak bu hakka sahip olabilirsiniz.

Şirketimi kurmak için Montenegro’da mı yaşamalıyım?

Şirketinizin aktif ticari faaliyet göstermesi gerekmiyor. Şirketiniz kurulduktan sonra yıl içinde sosyal sigorta primlerinizin düzenli ödenmesi, mali müşavir ve muhasebeci tarafından şirketiniz muhasebesinin düzgün tutulması, vergi beyannamelerinizin muntazam verilmesi, şirketinizin yaşaması, oturma ve çalışma müsaadelerinizin devamı için yeterlidir. Şirket 5 yıl açık kaldıktan sonra oturma ve çalışma müsaadeleriniz bugün kazanılmış bir hak olarak 5.yılın sonunda kalıcı hale gelir. İş yapmıyorsanız, fatura kesmiyorsanız isterseniz 5 yıl sonra şirketinizi kapatabilirsiniz.

Gayrimenkul alsam, oturma izni alsam yeterli olur mu?

Oturma müsaadeleri uzatılmış bir turist vizesi gibidir, mülkünüzü sattığınız gün oturma izniniz sona erer. Ve yeniden gayrimenkul aldığınızda kazanılmış haklarınızı kaybedersiniz. Vatandaşlığa gidemezsiniz. Vatandaşlık için şirket, sigorta primleri gibi o ülkeye bir katma değerinizin olması gerekir. Evinizin içişleri bakanlığı tarafından onaylı olması gerekir.

Yatırımlarım güvence altında mı? AB’ye girdikten sonra çıkarılacak bir yasa ile hak kaybı olur mu?

Montenegro şu an Avrupa Birliği’ne girme sürecinde, dolayısıyla tüm hukuk sistemini Kopenhag Kriterlerine göre hazırlıyor. Buradan görüleceği üzere yerli ve yabancı tüm yatırımcıların hakları sağlam bir hukuk sistemi ile koruma altında olacak. Ayrıca mülk hakları oldukça sıkı kanunlarla güvence altında tutuluyor.

Hangi haklardan yararlanabileceğiz?

Şirket aktifleştiği andan itibaren 5 yıl içinde kalıcı çalışma ve oturma iznine sahip olacak Türk vatandaşları, AB üyesi ülke vatandaşlarının sahip olacağı tüm haklardan yararlanabilecek.
Avrupa Birliği’ne Girmeden Önceki haklarınız
•Oturma ve çalışma müsaadesi, emlak satın alma, kiralama, satma hakkı.
•Tüm ticari faaliyet ve banka hizmetlerinden yararlanabilme hakkı. •Avrupa Birliği’ne girdikten sonra meydana gelecek kanun değişiklik- lerinden etkilenmeden, öncesinde yasal olarak elde ettiğiniz hakların gelecekte saklı kalması.
Avrupa Birliği’ne Girdikten Sonra
•Tüm Avrupa Birliği ülkelerine Montenegro üzerinden yapılacak giriş- lerde vizesiz seyahat, serbest giriş hakkı.
•Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde istediğiniz gibi ikamet edebilme hakkı. •Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde serbest ticari faaliyet hakkı.
•Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde ücretsiz devlet hizmetleri hakkı.

Montenegro neden böyle bir avantaj sağlıyor?

AB’ye girme sürecinde olan Montenegro büyüyor ve büyümeye devam etmek için yatırımcı yabancılara fırsat tanıyor.

Montenegro’daki gayrimenkul fiyatları ne olacak?

Montenegro’daki gayrimenkul yatırım avantajlarını kaçırmayın. Bugün metrekare fiyatları şaşırtıcı derecede ucuz olan bu ülkede fiyatlar AB’ye girmeleri ile birlikte hızlanarak artacaktır.
AB’ye giriş sürecinde bir ülke olan Montenegro, AB’ye girmeden önce fonlardan, yardımlardan, hibelerden yararlanmak için nüfusunu arttır- maya ve dış yatırımları çekmeyi hedefliyor. AB’ye girdikten sonra bu- günkü fırsatları yakalama şansı olamayacak.

Vergi avantajları nelerdir?

Montenegro’da Kurumlar Vergisi oranı %9’dur. Bürokrasinin hızlı ilerlediği Montenegro’da şirket kurmanız halinde bütün dünyaya fatura kesebiliyorsunuz. Montenegro “Onshore” bir ülkedir. Avrupa Birliği üyesi olduğu takdirde edindiğiniz tüm haklar geçerliliğini sürdürüyor olacak. Montenegro’daki tüm masraflarınızı vergiden düşersiniz.

Kişisel Gelir Vergisi düzenlemesi nasıldır?

Montenegro’da Gelir vergisi şirket sahipleri için %9 dur.

Katma Değer Vergisi oranı kaçtır?

Montenegro’da standart K.D.V oranı %19 olmakla beraber bazı sektörlerde örneğin turizm ve IT ekipmanlarında % 7 ve bazı temel ihtiyaç ürünlerinde ise % 0’dır. K.D.V beyan süresi 30 gündür.

Gayrimenkul vergileri nelerdir?

  • Gayrimenkul vergisi orantılıdır.
  • Gayrimenkul transfer vergisi %3’tür,
  • Gayrimenkul vergisi oranı taşınmaz malın piyasa değeri üzerinden %0.08’den %0.80 oranına kadar değişiklik gösterebilir,
  • Yerel yönetim birimleri taşınmaz mal kategorilerine göre gayrimenkul vergisi oranlarını belirleyebilir,
  • Ekili olmayan arazinin satışında vergi oranı, ekili olana göre %50 daha fazladır

Gayrimenkul fiyatları nasıldır?

Şu anda Montenegro’da gayrimenkul sektöründe henüz rekabet gelişmemiştir. Gayrimenkul metrekare fiyatları şimdilik lüks projeler haricinde, ortalama €1500 – 2000 seviyesindedir ancak ülkenin AB süreci rakamları hızla artmaktadır. AB’ye giriş sonrasında da katlayacağı öngörülmektedir.

Yabancı yatırımcılar Montenegro’da gayrimenkul hakları edinebilirler mi?

Yabancı yatırımcıların Montenegro’da şirket tesisleri, iş yerleri, daire, yaşam ve inşaat alanları gibi gayrimenkul hakları vardır. Ayrıca, yabancılar bir yerli vatandaşın da hakkı olduğu gibi miras yoluyla gayrimenkul üzerinde mülkiyet hakları talep edebilmektedir.

Montenegro’da hangi sektörlerde fırsatlar var?

Ülke tarım, hayvancılık, turizm ve buna bağlı inşaat ve yan hizmet sektörleri ile geçinmektedir. Ekonomisi ağırlıklı olarak turizm ve servis sektörüne dayalı olan Montenegro her geçen yıl daha çok turist alıyor. Montenegro’da restoran, otel ve gayrimenkul alımları önemli birer yatırım aracı olarak görülüyor.

İşçi çalıştırma masrafları nelerdir?

Montenegro’da istihdam maliyetleri diğer Avrupa ülkelerinde göre çok ucuzdur. Asgari ücret €198’dur.

Turizm fırsatlarından bahseder misiniz?

Her geçen yıl daha çok turist alma yolunda büyük yatırımları çeken Montenegro’da restoran, gayrimenkul ve turist odaklı her türlü sektör güvenli bir yatırım aracıdır. Montenegro’da işçi maliyetleri ucuzdur. Maliyetler ucuz olduğundan iş kurmak avantajlıdır.

Bugün dünyada turizm sektörünün lideri olan Montenegro, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’i de geçerek, dünyada en çabuk gelişen 2. seyahat ve turizm ekonomisine sahiptir. 2014-2024 arası yıllık %8.8 büyüme öngörülen Montenegro, bugün seyahat ve turizm sektöründe GSYH’ye göre, en hızlı büyüyen 184 ülke arasından ikinci sıradadır. Akdeniz ve Balkan kültürlerinin buluştuğu Montenegro 2016 senesinde 2,5 milyon turist aldı. Her yıl turist sayısı istikrarlı olarak %3 ila %5 arası artan ülkede özellikle turizm ve servis sektörü bu fırsatı değerlendirecek yatırımcılar arıyor. Özellikle Kotor, Tivat, HerzogNovi ve Budva en gözde yerler arasında. Yaz sezonu Mayıs – Ekim dir. Kış sezonu Kasım – Nisan dır. En büyük kayak merkezi Kolasin’de pistler yaklaşık 20 km.dir. Siyah, kırmızı, mavi tüm pistler vardır. Montenegro’ya turistin yarısı karayolu ve havayolu ile, diğer yarısı deniz yolu ile gelir. Kotor şehri yılda 620 cruise (turist gemisi) alır. Kotor’a yaz sezonunda her gün Dubrovnik’ten 100 otobüs gelmektedir. Bölgede oteller yeterli olmadığından, gelen turistler kalamaz ve dönerler. Herkes evini Airbnb’den kiraya verir.

Ekonomi büyüyor mu yani?

2016 GYSH’si 10 Milyar € olan, 11 yıllık bağımsızlık geçmişi ile Akdeniz’in en genç ülkesi Montenegro, 2014’te Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nce dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden biri seçildi. Montenegro’nun yatırım hızı yıllık yüzde 23. Montenegro’da son 5 yılda geliştirilen yatırımların çoğu Amerika, Kanada, Rusya, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Türkiye gibi ülkelerden gelen yatırım grupları tarafından hayata geçirildi.

Metinlerden anladığım kadarı ile adreslerin tamamı sanal adres bununla beraber oradan bir konut edinmemiz halinde bize bir faydası olur mu?

Adreslerimizin hepsi İçişleri Bakanlığından onaylı adreslerdir. Herhangi denetim durumunda sorun yaşanmaması için kapasitesinin üzerinde yer bildirmiyoruz. İsterseniz geldiğinizde kullanmak üzere konut edinebilirsiniz, avantajlıdır çünkü AB ye girdikten sonra gayrimenkulünüz oldukça değer kazanacaktır. Ayrıca yakın bir zamanda sizlere temin edeceğimiz şirket ofisinizin resimleri de web sitemize yüklenecektir.

5 yıl sonra kalıcı hale dönüşmesi işlemleri de tarafınızca mı yapılacak ?

Biz müşterilerimize 5.yılın sonuna kadar danışmanlık yapıyoruz yani kalıcı hale gelene kadar sizinleyiz. Ancak her senenin başında tamam mı devam mı diye soruyoruz. İster bizimle devam edebilirsiniz ister istediğiniz senenin yenilenme döneminde bizden ayrılabilirsiniz. 5. yılın sonunda da kalıcı izin geçişini birlikte yapıyoruz.

Banka hesabı da açılacağı yazıyordu, bu bankalardan orada yapılacak yatırımlarda kredi ve destek fonu vs kullanımını sağlar mı ?

Bankada hesabınızı açtıktan 2 sene sonra destek ve kredi ancak sağlayabilir. 2 sene iyi bir kredi notu oluşturmanız için geçmesi gereken zamandır.

Bankalar kredi verme kriterlerini kendileri belirler. Erste Bank 2 sene şirket dökümü ister. Başka banka başka ister.
Dünyadaki her banka kendi risk alma değerini kendi belirler.

Çoğu bankadan anında %20APR bir kredi kartı alınabiliyor. Kredi notu oluşturmak için önce kredi kartın olması lazım. Montenegro dahil.

Montenegro’daki yatırım ve ticareti yönlendirme konularındaki çalışmalarda bize yardımcı olacak bir grup veya avukat desteği alabiliyor muyuz ?

Tabii ki destek alabilirsiniz. Montenegro’daki ofisimizde Mali müşavir ve avukatımız ile sizi karşılarız. Gerekirse ticaret ateşeliğinden veya bağlı bakanlıklardan da sizin için randevu alabiliriz.

Hangi Türk şirketleri yatırım yaptı?

Bugün Türk şirketlerden saymak gerekirse, Gintaş, Net Holding, Doğuş Grubu, Global Yatırım Holding, Tosyalı gibi büyük şirketler ül- kede faaliyet göstermektedirler. Son 8 yılda ülkede 50 binin üzerinde şirket kurulmuştur.

Yabancı yatırımcı kâr transferini serbest yapabilir mi ve hangi şartlar altında yapılır?

Montenegro, “Onshore” bir ülkedir. Uluslararası para transferi serbestçe yapabilmektedir. Büyük harcamalar içinde olan Montenegro hükümeti, ülkenin altyapısını geliştirmek için Dünya Bankası, The Euro- pean Investment Bank, EBRD gibi uluslararası kuruluşlar ve yabancı mühendislik firmaları ile işbirliği yapmaktadır.

Yabancı yatırımcılar yerli yatırımcıdan farklı olarak farklı vergilendirmeye tabi tutulabilir mi?

Hayır. Yabancı yatırımcılar, yerli yatırımcıdan farklı olarak farklı vergilendirmeye tabi tutulamaz.

Eğitim ve Sağlık imkanları nelerdir?

Montenegro’da iyi işleyen bir sağlık sistemi mevcuttur. Sağlık sektöründe devlet ve özel hastaneler bulunmaktadır. Tüm şehirlerde tam teşekküllü özel ve devlet hastaneleri mevcuttur. Sosyal sigorta primleriniz ödeniyor ise bütün devlet hastaneleri ücretsizdir. Montenegro’da özel ve devlet okulları bulunmaktadır. Eğitim sistemi üniversite öncesi 12 yıldır. Kaliteli bir eğitim alacağınızdan emin olabilirsiniz. Her türlü fakültesi olan üniversiteleri ve meslek okulları vardır. Ülkedeki yabancılar için İngilizce eğitim veren yabancı okullar bulunmaktadır.

WhatsApp chat